Les Receptes

TOMÀQUETS SECS AMB OLI

01/08/2014

Tomàquets, sol, sal i temps

Aquesta és simplement la fórmula màgica per assecar nosaltres mateixos tomàquets a casa sense necessitat de deshidratadores, ni forn, ni cap aparell. Amb un mínim esforç podem tenir en el nostre rebost tomàquets secs per elaborar delicioses receptes, i fins i tot regalar a les nostres amistats com un objecte de “luxe gastronòmic”.

0004
Aquest és el procés per assecar tomàquets al sol:

1. Agafem els tomàquets de l’hort o els comprem, com més de temporada i naturals siguin, millor que millor.

2. Els partim per la meitat horitzontalment. Hi ha qui els talla en 4 trossos, però nosaltres els preferim de grandària major.

3. Es col·loquen cap amunt en un sedàs, o reixeta, o tamís gran (alguna cosa tipus una raqueta de tennis) perquè s’airegin per tots els costats. No serviria posar-ho sobre una taula perquè no passa aire per a baix.

4. Es cobreixen bastant amb sal marina grossa, la qual cosa els protegeix dels insectes i d’estar a la intempèrie, i es deixen al sol i a l’aire.

5. A la nit es guarden dins de casa o es cobreixen amb una altra reixeta folrada amb un plàstic, si es queden a l’aire lliure, perquè la rosada no els estovi.

6. A poc a poc, els tomàquets es van arrugant fins que es queden totalment secs i els queda com una crosta dura per damunt. El temps d’assecat depèn de la calor
de cada zona.

7. Si es mullen o humitegen, perquè plou o per un descuit, s’espatllen i els surt floridura. És normal que algun tomàquet s’espatlli i no passa gens, es tira i llest.

8. Necessitem ara un pot de boca ampla i de tancament hermètic i oli d’oliva verge. Dipositem una capa de tomàquets secs en el fons i cobrim amb oli.

9. Pressionem amb un morter o cullera de fusta per comprimir-los i aprofitar al màxim l’espai.

10. Seguim amb una altra capa de tomàquets, oli i pressionant entre capa i capa.

11. Una vegada omplo el pot, generem el buit cremant unes gotetes d’alcohol.

Bon profit!

.

You Might Also Like

0 Comentaris

Deixa un comentari