Nutrició

Súper aliment

30/04/2015

Es consideren un súper aliment tots aquells aliments que contenen nutrients i elements amb major proporció que d’altres i que ens ajuden a millorar la nostra salut i a prevenir malalties.

 

súperaliment

 

El tomàquet és un d’ells ja que té un alt contingut en licopè, un pigment natural que li proporciona aquest color vermell tan característic. A més, posseeix propietats antioxidants que ajuden a prevenir el càncer de pròstata i còlon. En aquest sentit, els experts recomanen ingerir entre tres i set mil·ligrams de licopè al dia, el que suposa consumir al voltant de set menjars rics en productes derivats del tomàquet per setmana.

Nombrosos estudis demostren que el licopè s’assimila millor quan es cuina amb calor (fregit, rostit,…). L’aprofitament d’aquesta substància és més gran encara quan es consumeix amb una mica d’oli (oli d’oliva verge).

You Might Also Like

0 Comentaris

Deixa un comentari